Kérdése van? Hívjon minket! +36-1/261-1088

Blog

Egyszerűen az egészségért - Gyógynövényes instant teák

2022.10.04 14:24
Egyszerűen az egészségért - Gyógynövényes instant teák

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) évezredes hagyományában nagy szerepet tölt be a teafogyasztás. Nem mindenkinek van ideje vagy lehetősége egy-egy gyógytea elkészítésére, azonban az instant gyógynövényes teák egyszerűen és gyorsan fogyaszthatóak.

Miért jó teázni?

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel elengedhetetlen a szervezet optimális működéséhez. Ez egy felnőtt ember számára 2-2,5 litert jelent naponta, melynek kisebb részét szilárd táplálékból, nagyobb részét (70-80 százalékát) folyadékból nyerjük ki. Természetesen a legjobb mindig a tiszta víz, melynek kitűnő alternatívája a tea.  A teázás ugyanakkor nem csupán a víz miatt hat jótékonyan a szervezetre.

A HKO szerint a teának hat fontos funkciója ismert; az elme tisztítása, a lélek nyugtatása, a váladék oldása, az emésztés és a vizeletürítés segítése, továbbá a méregtelenítés. A tea hatásait tovább fokozhatják a különböző gyógynövények, melyek segítséget nyújthatnak az általános egészségmegőrzésben, az immunerősítésben és bizonyos panaszok enyhítésében.

Miért jó a gyógynövényes instant tea?

A teázás lehet egy teljeskörű szeánsz része, ahol fontos a víz hőfoka, a gyógynövények pontos aránya, a forrázás/ áztatás mikéntje. Manapság azonban előfordulhat, hogy nem tudunk elegendő időt szánni egy-egy ilyen ital elkészítésére, vagy épp nem adottak hozzá a tárgyi feltételek. Ekkor tehet jó szolgálatot a gyógynövényes instant tea.

A filteres teához hasonlóan a legtöbb instant gyógynövényes tea dobozában is csészényi adagok találhatóak, méghozzá külön csomagolva - melyeket nem kell utólag ízesíteni. Épp ezért, akár otthon, akár a munkahelyen, akár utazás közben könnyedén elkészíthető.

Az instant tea koncentrátum azonnal feloldódik, csupán forró – bizonyos teák esetén hideg - vízre van hozzá szükség. Minden gyógynövényt épp a megfelelő mennyiségben tartalmaz, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így lényegében bárhol és bármikor fogyasztható.