• Már rendelhet tőlünk telefonon is! • +36-1/261-1088

Anti-Stressz + cseppek - 200ml
Anti-Stressz + cseppek - 200ml
2 090 Ft
ÚJ

Anti-Stressz + cseppek - 200ml

Anti-Stressz + cseppek - 200ml
Anti-Stressz + cseppek - 200ml

A lelki nyugalom fenntartásáért összeállított receptúra - folyékony étrend-kiegészítő


  • Az édesgyökér-kivonat támogatja az idegrendszer normál működését, a lelki nyugalom fenntartását és a mentális egészség megőrzését.
  • A komlóvirág-kivonat (Humulus lupulus) nyugtató hatással van az idegrendszerre, támogatja a jó minőségű alvást.
  • A citromfűlevél-kivonat (Melissa officinalis) segít fenntartani a pozitív hangulatot, támogatja a relaxációt.
  • A B1-, B2- és B6-vitaminok hozzájárulnak az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. A B1- és B6-vitaminok a normál pszichológiai funkció fenntartását.


Részletes címkeszöveg


 Mi az az Édesgyökér?


Az édesgyökér, latin nevén Glycyrrhiza glabra, a népi gyógyászatban cukorkóróként is ismert gyógynövény, amely a Hagyományos Kínai Orvoslában évezredek óta képezi egyes gyógynövény receptúrák részét. Izesítőként, édesítőként való használata mellett, gyökerének hatóanyagai  révén, triterpén szaponinok, glicirrhizin, flavonoidok, szteroidvegyületek, kumarin egészségre gyakorolt jótékony hatásai is figyelemre méltóak.

Az édesgyökér többek között hozzájárul a gyomor és a vékonybél nyálkahártyájának normál működéséhez, ezáltal támogatva a sav- és refluxmentes egészségi állapotot. Segít fenntartani az emésztőrendszer egyensúlyát és komfortját, támogatja és elősegíti az emésztést.  Jótékonyan hat az idegrendszer egészségére, valamint hozzájárul az immunrendszer és a légzőrendszer egészséges működéséhez. Mi az a Citromfű?


A citromfű, latin nevén Melissa officinalis egy kellemes, citromra emlékeztető illatú, évelő gyógynövény. Hatásait nem csak a Hagyományos Kínai Orvoslásban, hanem az európai népi gyógyászatban is régen felismerték. Minderre bizonyíték a magyar népies megnevezése: orvosi citromfű. Közismert nyugtató hatásáról. Ajánlott a relaxáció, a pihentető alvás, a mentális és fizikai jóllét támogatásához. Sokoldalú gyógynövényként számos egyéb területen is támogathatja a szervezetet. Mi az a Komló?


A közönséges komló egy a rózsavirágúak rendjébe, ezen belül a kenderfélék családjába tartozó növényfaj. Kétlaki, évelő, lágyszárú kúszónövény, amelynek kifejlet példányai a 10 métert is elérhetik. A komló viszonylag hosszú életű, 20 évet is elélhet.
Érdekesség, hogy már az I. századból találunk a komlót leíró említéseket. Akkoriban a népszerű kerti növényt piacokon árulták és zsenge hajtásait úgy fogyasztották, mint a spárgát. A sörfőzésben való felhasználása az ízesítő és tartósító tulajdonságainak köszönhetően a VIII. századra Európa legtöbb országában elterjedt. Az idegrendszerre gyakorolt jótékony hatása is régóta ismert a hagyományos gyógyászatban. III. György például szárított komlótobozokkal megtöltött párnát használt.


A komló hatóanyagai: A drog 15%-22% csekély keserűértékű anyagot tartalmaz, humulon- és lupulonszármazék főkomponensekkel, valamint 0,2-0,8% illóolajat humulén, kariofillén, farnezén és mircén főbb összetevőkkel.


 Mi az a B1-vitamin?


A B1-vitamin, más nevein tiamin vagy aneurin egy színtelen, vízben jól oldódó, hőre érzékeny, kristályos vegyület. Hivatalos gyógyszerkönyvi neve: Tiamin-hidroklorid (Thiamini hydrochloridum). A thio- előteg ként jelent, mivel bonyolult molekulájában egy kénatom is található. A B1-vitamin számos alapvető funkciót támogat szervezetünkben.


A felnőttek számára ajánlott napi beviteli mennyisége 1,1 mg. A várandósok és szoptatós édesanyák esetében ez az érték 1,4 mg-ra emelkedik. Hivatalos NRV (Nutrienst reference values - napi beviteli referenciaérték felnőttek számára): 1,1 mg Mi az a B2-vitamin?


A B2-vitamin, másik nevén riboflavin egy vízben oldódó, könnyen felszívódó anyag. A riboflavin név a ribóz és a latin flavus = sárga szó összetételéből származik. A szervezetben betöltött szerepe sokrétű. Idegrendszerre gyakorolt hatása mellett például részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul a vörösvérsejtek normál állapotának fenntartásához, a vas-anyagcseréhez, vagy a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A B2-vitamint a szervezet nem képes raktározni, a bevitt felesleg a vizelettel kiürül. Hiánya változatos tüneteket okozhat, amelyeket jobb elkerülni.


Javasolt napi beviteli mennyisége életkortól függetlenül 0,15 mg/1000 kJ, de időskorban sajnos a B2-vitamin hasznosulása is romlik, ezért itt a megkötés az, hogy nem lehet kevesebb a napi bevitel 1,2 mg-nál. Hivatalos NRV (Nutrienst reference values - napi beviteli referenciaérték felnőttek számára): 1,4 mg Mi az a B6-vitamin?


A B6-vitamin egy vízben oldodó vitamin, amelynek aktív formáka a PLP, vagyis piridoxál-foszfát. Nevét a piridinhez hasonló felépítése miatt kapta. Három eltérő kémiai alakban létezik: piridoxin, piridoxál és piridoxamin.


A B6-vitamin a szerevezet számos fontos folyamatában részt vesz. Hozzájárul az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, valamint a normál pszichológiai funkciók fenntartásához, a fársatság és kifáradás csökkentéséhez. Ezek mellett részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál fehérje- és glikogénanyagcserében, a normál vörösvérsejt képződésben. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.


Javasol napi bevitele: A B6-vitamin szükséglete elsősorban a fehérjebeviteltől függ. 100 gramm fehérje mellé 1,5-1,7 mg B6-vitamint javasolnak. Érdekessége, hogy szinte száz százalékosan felszívódik a bélrendszerből. Hivatalos NRV (Nutrienst reference values - napi beviteli referenciaérték felnőttek számára): 1,4 mg

Kiszerelési egység
200 ml
Cikkszám
E130
AJÁNLJUK
A lelki nyugalom fenntartásáért
Termék fő öszetevői
citromfűlevél kivonat, komlóvirág kivonat, édesgyökér kivonat
Raktáron
2 090 Ft
A vásárlás után járó pontok: 105 Ft
Részletek

ANTI-STRESSZ+ CSEPPEK

A lelki nyugalom fenntartásáért

étrend-kiegészítő

200 ml

 

Összetevők: szacharóz, tisztított víz, jujuba gyümölcskivonat, édesgyökér-kivonat (Glycyrrhiza glabra), citromfűlevél-kivonat (Melissa officinalis), komlóvirág-kivonat (Humulus lupulus), kalcium-glicerofoszfát (foszfor), pirított árpakivonat, nátrium-benzoát (tartósítószer), tiamin-hidroklorid (B1-vitamin), piridoxin-hidroklorid (B6-vitamin), riboflavin (B2-vitamin).

 

Aktív anyagok napi adagra

2 kupaknyi folyadék

citromfűlevél-kivonat

1,4 g

komlóvirág-kivonat

1,12 g

édesgyökér-kivonat

2,2 g

jujuba gyümölcskivonat

5 g

pirított árpakivonat

0,6 g

B1-vitamin

4 mg (NRV 364%)

B6-vitamin

4 mg (NRV 286%)

B2-vitamin

2 mg (NRV 143%)

Foszfor

117,6 mg (NRV 16,8%)

NRV = napi beviteli referenciaérték felnőttek számára

 

Adagolás: Naponta 2x1 kupaknyi folyadék fogyasztása javasolt 1-2 dl forralt, langyosra hűtött víz kíséretében, reggeli előtt és este, lefekvés előtt.

Minőségét megőrzi: a csomagolás alján jelzett időpontig.

Forgalmazza: Oriental Herbs Slovakia s.r.o., 945 01 Komárno, Ul. I. Madácha 2792/2

Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által notifikált készítmény.

 

A készítmény a stresszel járó mindennapok ellensúlyozásához fontos lelki nyugalmat; az idegrendszer normál működését támogató gyógynövény-kivonatokat és vitaminokat tartalmaz folyékony formában.

 

Az édesgyökér-kivonat támogatja az idegrendszer normál működését, a lelki nyugalom fenntartását és a mentális egészség megőrzését.

A komlóvirág-kivonat (Humulus lupulus) nyugtató hatással van az idegrendszerre, támogatja a jó minőségű alvást.

A citromfűlevél-kivonat (Melissa officinalis) segít fenntartani a pozitív hangulatot, támogatja a relaxációt.

A B1-, B2- és B6-vitaminok hozzájárulnak az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. A B1- és B6-vitaminok a normál pszichológiai funkció fenntartását.

 

Figyelmeztetés: Gyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Adatok
Arukereso.hu Export Kategória
Dr. Chen Cseppek, kivonatok
brand
Dr. Chen Patika
Tömeg
346,8 g/db